Tämän onnittelu kortin valmistin ystävilleni viime kesänä.

Morsiuspari harrastaa kilpatanssia, mistä sain vision room box tyyppisestä kortista. Yritin hakea apuja muiden harrastajien sivuilta, mutten siinä onnistunut, niinpä jouduin miettimään valmistusmateriaalit ja -tavat itse.

En ole koskaan ennen tehnyt room boxia tai nukkeja itse. Valmistusmateriaaleina käytin joka kodista löytyviä materiaaleja, vain soittorasian koneiston hain askartelukaupasta. Halusin näet lisätä boxiin myös musiikin :).

Boxin tein keksi-, postinlähetyslaatikkoa ja lihanmyyntiastiaa hyväksi käyttäen. Halusin boxista korttimaisen, siksi tein siihen "kannen".

Nuket valmistin taikataikinaa, piippukrassia, kankaita (Morsiamen kangas on samaa, mitä hänen pukunsa oli ja malli myös. sulhasen liivi ja palstron myös oikeita jäljitteleviä), villalankoja ja koristehelmiä käyttäen. Taikataikinan paistoin hyvin kuivaksi uunissa ja maalasin vesiväreillä, jonka jälkeen lakkasin huonekalulakalla. Halusin hääparin tanssahtelevan, minkä takia laitoin parin roikkumaan katosta kultalangalla. Jotta paria voisi tarkastella tarkemmin ja tanssijoita liikutella, jätin room boxeissa yleensä käytetyn lasin pois. Myös onnittelurunon riimittelin häävalsiin liittyväksi.

Aikaa tekemisen kului öööööö rutosti, mutta olin tyytyväinen lopputulokseeni, sain siis visioni toteutetuksi ;)!